Turvallisesti teatteriin

Turvallisuus ja hyvinvointi on meille ensisijaisen tärkeää

Haluamme, että meille voi tulla turvallisin mielin. Alla tietoa koronatilanteeseen liittyvistä käytännöistämme. Yhteisen hyvän vuoksi toivomme kaikkien meille tulevien lukevan ja huomioivan nämä ohjeistukset. Katsojille ohjeistus on alempana.

Riihimäen nuorisoteatteri seuraa aktiivisesti koronatilannetta ja ensisijaisesti Riihimäen kaupungin ohjeistuksia. Riihimäen kaupunki päivittää suosituksiaan KHSHP:n antamien maakunnan pandemiatyöryhmän suositusten pohjalta. 16.4. pandemiatyöryhmä tiedotti, että Kanta-Hämeen alueella on palattu epidemian kiihtymisvaiheeseen ja lasten ja nuorten toimintoja voidaan lähteä avaamaan laajemmin.

Hyvinkään ryhmien osalta seuraamme vastaavasti Hyvinkään kaupungin ja Keusoten suosituksia.

Päivitys 17.4.2021

Koronatilanne on helpottanut Kanta-Hämeen alueella ja valtakunnallisestikin. Lapset ja nuoret ovat palanneet lähiopetukseen. Rajoitustoimia puretaan ja ne tapahtuvat asteittain myös Riihimäen Nuorisoteatterissa.

Maanantaista 19.4. alkaen avaamme ryhmäjakoja ja lievennämme hybridimallia riippuen ryhmän koosta. Teemme nämä purkutoimet asteittain ja koko ajan tilannetta seuraten.

Tiedotamme ryhmäkohtaisesti muutoksista.

Toiminnassamme pidämme edelleen kiinni kaikista koronan leviämisen hillitsemiseksi käytössä olevista hygieniasuosituksista.

Muut toimenpiteet ja ohjeet:

Lähiopetuksessa olevien ryhmien osalta yli 10 hengen ryhmät on jaettu kahdeksi pienryhmäksi 11.1. alkaen. Poikkeuksena ensi-iltaan valmistautuvat ryhmät, jotka toimivat ryhmäkohtaisesti erityisjärjestelyin.

19.4. jälkeen ryhmät palautuvat asteittain alkuperäisiin kokoonpanoihinsa, ja tästä tiedotamme ryhmäkohtaisesti, kun asia on ajankohtainen.

Opetukseen voi osallistua vain terveenä. Jos tunnet olosi kipeäksi tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, jääthän silloin kotiin.

Ryhmien väliset kohtaamiset on minimoitu ohjaamalla ryhmät saleihimme eri reittejä.

Saattajia pyydetään minimoimaan oleskelu tiloissamme. Jos kuitenkin joudut tulemaan meille, käytäthän maskia.

Pesethän kätesi saippualla ja vedellä heti paikan päälle saapuessasi. Myös käsidesiä on saatavilla aulassamme useissa pisteissä. Käytäthän sitä.

Jos yskittää tai aivastuttaa, muistathan tehdä sen kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu. Desinfioimme kosketuspintoja ja siivoamme tilojamme normaalia useammin.

Tiloissamme on erilliset roskakorit käytetyille kasvomaskeille.

Tunnit suunnitellaan niin, että turvavälien pitäminen on mahdollista. Huutamista, laulamista ja hengästymistä vaativia harjoituksia vältetään toistaiseksi.

Aiemmat tiedotteemme: www.rnt.fi/oppilaille/oppilastiedotteet/

Tullessasi esitykseen

Saavuthan vain terveenä. Jos tunnet olosi kipeäksi, sinulla on vain lieviäkin oireita tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, jääthän silloin kotiin. Tällaisissa tilanteissa voit vaihtaa lippusi kuluitta toiseen näytökseen tai lahjakorttiin, kunhan viimeistään esityspäivänä lähetät asiasta sähköpostia osoitteeseen info@rnt.fi.

Käsihygienia ja tilojen siisteys

Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista wc-tiloissamme. Myös käsidesiä on saatavilla aulassamme useissa pisteissä. Käytäthän sitä.

Jos yskittää tai aivastuttaa, niin muistathan tehdä sen kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu. Desinfioimme kosketuspintoja ja siivoamme tilojamme normaalia useammin.

Kasvomaskit

Noudatamme viranomaissuositusta kasvomaskien käytöstä ja vahvasti suosittelemme katsojillemme kasvomaskin käyttöä teatterissa. Kaikilla työntekijöillämme on asiakaspalvelutilanteissa kasvomaskit tai visiirit.

Turvallinen lippujen ostaminen

Ensisijaisesti toivomme, että liput ostetaan ennakkoon, jotta jonotus teatterilla vältetään. Nuoristeatterin lippuja voi ostaa Riihimäen Pienestä Lelukaupasta, kaikista muista NetTicketin lipunmyyntipisteistä sekä osoitteesta www.netticket.fi/rnt. Erikois- ja ryhmälippujen varaus suoraan Nuorisoteatterilta p. 0503007116.

Jokaiselta seurueelta tarvitaan terveysturvallisuussyistä yhteyshenkilön yhteystiedot (nimi ja puhelinnumero) myös ovelta lippua ostaessa. Ilman varauksia tehtävien lippuostojen ja yhteystietojen syöttämisen vuoksi teatterille kertyy jonoja, joita kukaan emme toivo.

Ostamalla liput ennakkoon, varmistat tietenkin myös sen, että varmasti mahdut katsomoon.

Kun ostat lippuja, tarkistathan, että asiakastietosi ovat ajan tasalla. Ajantasaiset asiakastiedot ovat tärkeitä, jotta voimme tavoittaa katsojat poikkeustilanteissa. Lisäksi mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi meillä tulee olla kunkin esityksen katsojien yhteystiedot.

Esityspäivinä lipunmyynti on avoinna tuntia ennen esityksen alkua esityspaikalla, mutta toivomme, että liput on ostettu tai vähintään varattu jo ennakkoon paitsi turvallisuuden vuoksi myös siksi, että lippuja on rajoitettu määrä eikä niitä välttämättä jää ovelle myyntiin.

Pyydämme käyttämään ensisijaisesti korttimaksua ja huomioimaan turvavälit.

Esitykseen saapuminen

Teatterin aulatiloihin pääsee tuntia ennen esitysten alkua. Toivomme kuitenkin, että katsojat eivät saavu paikalle turhan aikaisin.

Kaikilla työntekijöillämme teatterin aulatiloissa on käytössään kasvomaski tai visiiri. Henkilökuntamme on paikalla teitä varten. Jos jokin mietityttää, vastaamme mielellämme kysymyksiin paikan päällä tai ennakkoon sähköpostitse info@rnt.fi.

Katsomossa

Siirrythän saliin turvavälit huomioiden. Salien katsojamäärät on toistaiseksi rajattu viranomaismääräysten mukaisesti. Teatterisalissa katsomotuolit on asetettu turvavälit huomioiden, ja niitä on sekä yksittäin että pareittain. Ethän siirtele tuoleja tai poista tuolien naruja.

Turvavälit ja jonotus

Pidäthän riittävästi etäisyyttä muihin. Huomioithan 2metrin turvavälin mahdollisissa jonotustilanteissa.

Väliaika

Väliajallisissa esityksissä ovet pidetään katsomoon auki. Katsomoon saa halutessaan jäädä istumaan myös väliajalla. Mikäli poistut väliajalla salista, palaathan takaisin samalle paikalle.

Esityksen päätyttyä

Kun esitys päättyy, poistuthan salista ja teatterin aulatiloista rauhallisesti ja turvavälit säilyttäen.

Päivitämme tätä ohjeistusta tarvittaessa.

Lämpimästi ja turvallisesti tervetuloa teatteriin!