Turvallisesti teatteriin

Turvallisuus ja hyvinvointi on meille ensisijaisen tärkeää


Riihimäen nuorisoteatteri seuraa aktiivisesti koronatilannetta ja ensisijaisesti Riihimäen kaupungin ohjeistuksia koronapandemian leviämisvaiheessa. Riihimäen kaupunki päivittää suosituksiaan KHSHP:n antamien maakunnan pandemiatyöryhmän suositusten pohjalta. https://www.riihimaki.fi/palvelut/terveydenhuolto/koronavirus/tiedotteet-koronavirusepidemiaan-liittyen/

Hyvinkään ryhmien osalta seuraamme vastaavasti Hyvinkään kaupungin ja Keusoten suosituksia.

Tilannepäivitys 27.2.2021 – Viikolle 9

Koronatilanne on huonontunut koko maassa viimeisten viikkojen aikana, jonka vuoksi ohjeistuksia on päivitetty ja päivitetään aktiivisesti eri tahojen toimesta. Koska tilanne on kompleksinen, joudumme elämään viikko kerrallaan ja tarpeen vaatiessa lyhyemmälläkin varoitusajalla.

Riihimäen kaupunki suosittaa 26.2. päivityksessään lasten- ja nuorten harrastustoiminnan osalta yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan keskeyttämistä, ellei toiminnassa voida noudattaa OKM:n turvallisen harrastamisen periaatteita.

Alkavalla viikolla 9 (1.-7.3.) opetustoiminta jatkuu aiemmin jaetuissa pienryhmissä, aiemman suunnitelman mukaisesti lähiopetuksessa ja erityisen huolellisesti OKM:n turvallisen harrastamisen periaatteita noudattaen, joihin toivomme kaikkien osallisten tutustuvan. Olemme näitä periaatteita jo noudattaneetkin, mutta tarkennamme niitä edelleen ja mm. maskikäytäntöä tässä kohden niin, että jos yli 12-vuotias oppilas ei voi terveydellisistä syistä käyttää maskia tunnilla, pyydämme huoltajia ilmoittamaan asiasta opettajalle ennakkoon.

Hyvinkään kaupunki ei ole vielä (tätä kirjoitettaessa 27.2.) päivittänyt omaa linjaansa Keusoten suosituksen pohjalta, joten jatkamme myös Hyvinkäällä ensi viikon samoin periaattein, elleivät päivittyvät linjaukset meitä toisin ohjeista.

Tulevan viikon loppupuolella tiedotamme jatkosta (8.3. eteenpäin). Tarvittaessa tarkastelemme toimintaa ryhmäkohtaisesti.

Esitystoiminta toteutetaan osin striimattuna. Ne esitykset, joihin otamme yleisöä, noudattavat max. 6 katsojan rajaa, ja Etelä-Suomen AVIn suositusta siitä, että yleisö ja esiintyjät sekä muu henkilökunta sijoittuvat vähintään 2,5 metrin etäisyydelle toisistaan.

Tilannepäivitys 20.1.2021

Opetus jatkuu alle kymmenen hengen ryhmissä lasten ja nuorten ryhmien osalta. Riihimäen kaupunki vetoaa 20.1. antamassaan suosituksessa, että yksityiset toimijat toimisivat sairaanhoitopiirin suositusten mukaisesti ja pidättäytyisivät ohjeistuksessa koskien kokoontumisia (alle 10 henkilöä) sekä käsihygienian ja maskien käytön osalta.

(Lisätty 3.2.2021)
Myös Hyvinkään ryhmät kokoontuvat alle kymmenen hengen ryhmissä 5.2. alkaen. Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten yksilö- ja pienryhmäharjoittelu mahdollistetaan myös sisätiloissa, joissa harrastusryhmän koko voi olla enintään 10 (lasten tai nuorten määrä 10) 1.2. alkaen.

Kaikki aikuisten ryhmät, mukaan lukien erityisryhmät, ovat toistaiseksi tauolla.

Opettajat ja muu oppilaiden kanssa työskentelevä henkilökunta käyttävät aina kasvomaskeja tai vaihtoehtoisesti visiirejä. Myös kaikille 12 vuotta täyttäneille oppilaille suosittelemme maskin käyttöä.

Opetusryhmien esitystoiminta toteutetaan live striimauksin.

Muut toimenpiteet ja ohjeet:

Lähiopetuksessa olevien ryhmien osalta yli 10 hengen ryhmät on jaettu kahdeksi pienryhmäksi 11.1. alkaen. Poikkeuksena ensi-iltaan valmistautuvat ryhmät, jotka toimivat ryhmäkohtaisesti erityisjärjestelyin. Väliaikaisten, uusien ryhmien aikataulut löytyvät osoitteesta www.rnt.fi/oppilaille

Opetukseen voi osallistua vain terveenä. Jos tunnet olosi kipeäksi tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, jääthän silloin kotiin.

Ryhmien väliset kohtaamiset on minimoitu ohjaamalla ryhmät saleihimme eri reittejä.

Saattajia pyydetään minimoimaan oleskelu tiloissamme. Jos kuitenkin joudut tulemaan meille, käytäthän maskia.

Pesethän kätesi saippualla ja vedellä heti paikan päälle saapuessasi. Myös käsidesiä on saatavilla aulassamme useissa pisteissä. Käytäthän sitä.

Jos yskittää tai aivastuttaa, muistathan tehdä sen kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu. Desinfioimme kosketuspintoja ja siivoamme tilojamme normaalia useammin.

Tiloissamme on erilliset roskakorit käytetyille kasvomaskeille.

Tunnit suunnitellaan niin, että turvavälien pitäminen on mahdollista. Huutamista, laulamista ja hengästymistä vaativia harjoituksia vältetään toistaiseksi.