Turvallisesti teatteriin

Haluamme, että meille voi tulla turvallisin mielin. Alla tietoa koronatilanteeseen liittyvistä käytännöistämme. Yhteisen hyvän vuoksi toivomme kaikkien meille tulevien lukevan ja huomioivan nämä ohjeistukset:

Riihimäen Nuorisoteatteri seuraa aktiivisesti koronatilannetta ja noudattaa Riihimäen kaupungin ohjeistuksia koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Pandemian toinen vaihe etenee alueittain, samoin kuin siihen liittyvät ohjeistukset.

Riihimäen kaupunki päivittää tilanteen muuttuessa ohjeistustaan Kanta-Hämeen maakunnan pandemiaryhmän työntekoon ja opiskeluun antamien suositusten pohjalta.

Esityksiin liittyen huomioimme lisäksi Suomen Teatterit ry:n ohjeistuksen yleisöturvallisuuden varmistamiseksi: http://www.suomenteatterit.fi/covid-19/yleisoturvallisuus/.

Tullessasi treeneihin / oppitunneille

Saavuthan vain terveenä. Jos tunnet olosi kipeäksi, sinulla on vain lieviäkin oireita tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, jääthän silloin kotiin.

Eri ryhmien välisiä kohtaamisia pyrimme minimoimaan siten, että Majakalla, kahteen eri treenisaliin saapuvat ryhmät ohjataan toistaiseksi tiloihimme eri reittejä. Tämä käytäntö tulee voimaan heti syysloman jälkeen. Osa ryhmistä ohjataan saapumaan A-rapun kautta, joka sijaitsee Kauppakujan puolella (kävelykatu, vastapäätä Locomotion). Laitamme erillisen viestin niille ryhmille, joita tämä järjestely koskee.

Toivomme, että saattajat minimoivat liikkumisen ja oleilun tiloissamme.

Käsihygienia ja tilojen siisteys

Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista wc-tiloissamme heti paikan päälle saapuessasi. Myös käsidesiä on saatavilla aulassamme useissa pisteissä. Käytäthän sitä.

Jos yskittää tai aivastuttaa, niin muistathan tehdä sen kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu. Desinfioimme kosketuspintoja ja siivoamme tilojamme normaalia useammin

Tiloissamme on erilliset roskakorit käytetyille kasvomaskeille.

Kasvomaskit

Riihimäen kaupungin 7.10.2020 antama ohjeistus kasvomaskien käytöstä ei koske varhaiskasvatuksen- ja perusopetuksen sekä harrasteryhmien henkilöstöä, jotka ovat lähtökohtaisesti tekemisissä vakiintuneen ryhmän kanssa. Tätä ohjeistusta noudatamme myös Nuorisoteatterissa.

Opettajat ja oppilaat voivat halutessaan käyttää maskeja tai visiirejä.

Päivitämme omaa ohjeistustamme jatkossa Riihimäen kaupungin ohjeistuksen mukaisesti.

https://www.riihimaki.fi/palvelut/terveydenhuolto/koronavirus/opetus-ja-varhaiskasvatuspalvelut-poikkeustilanteessa/

Tullessasi esitykseen

Saavuthan vain terveenä. Jos tunnet olosi kipeäksi, sinulla on vain lieviäkin oireita tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, jääthän silloin kotiin. Tällaisissa tilanteissa voit vaihtaa lippusi kuluitta toiseen näytökseen tai lahjakorttiin, kunhan viimeistään esityspäivänä lähetät asiasta sähköpostia osoitteeseen info@rnt.fi.

Käsihygienia ja tilojen siisteys

Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista wc-tiloissamme. Myös käsidesiä on saatavilla aulassamme useissa pisteissä. Käytäthän sitä.

Jos yskittää tai aivastuttaa, niin muistathan tehdä sen kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu. Desinfioimme kosketuspintoja ja siivoamme tilojamme normaalia useammin.

Kasvomaskit

Noudatamme viranomaissuositusta kasvomaskien käytöstä ja vahvasti suosittelemme katsojillemme kasvomaskin käyttöä teatterissa. Kaikilla työntekijöillämme on asiakaspalvelutilanteissa kasvomaskit tai visiirit.

Turvallinen lippujen ostaminen

Ensisijaisesti toivomme, että liput ostetaan ennakkoon, jotta jonotus teatterilla vältetään. Nuoristeatterin lippuja voi ostaa Riihimäen Pienestä Lelukaupasta, kaikista muista NetTicketin lipunmyyntipisteistä sekä osoitteesta www.netticket.fi/rnt. Erikois- ja ryhmälippujen varaus suoraan Nuorisoteatterilta p. 0503007116.

Jokaiselta seurueelta tarvitaan terveysturvallisuussyistä yhteyshenkilön yhteystiedot (nimi ja puhelinnumero) myös ovelta lippua ostaessa. Ilman varauksia tehtävien lippuostojen ja yhteystietojen syöttämisen vuoksi teatterille kertyy jonoja, joita kukaan emme toivo.

Ostamalla tai varaamalla liput ennakkoon, varmistat tietenkin myös sen, että varmasti mahdut katsomoon.

Kun ostat lippuja, tarkistathan, että asiakastietosi ovat ajan tasalla. Ajantasaiset asiakastiedot ovat tärkeitä, jotta voimme tavoittaa katsojat poikkeustilanteissa. Lisäksi mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi meillä tulee olla kunkin esityksen katsojien yhteystiedot.

Esityspäivinä lipunmyynti on avoinna tuntia ennen esityksen alkua esityspaikalla, mutta toivomme, että liput on ostettu tai vähintään varattu jo ennakkoon paitsi turvallisuuden vuoksi myös siksi, että lippuja on rajoitettu määrä eikä niitä välttämättä jää ovelle myyntiin.

Pyydämme käyttämään ensisijaisesti korttimaksua ja huomioimaan turvavälit.

Esitykseen saapuminen

Teatterin aulatiloihin pääsee tuntia ennen esitysten alkua. Teatterisalin ovet avataan noin 15-30 minuuttia ennen esityksen alkua, jotta voimme välttää ruuhkan teatterin aulatiloissa.

Kaikilla työntekijöillämme teatterin aulatiloissa on käytössään kasvomaski tai visiiri. Henkilökuntamme on paikalla teitä varten. Jos jokin mietityttää, vastaamme mielellämme kysymyksiin paikan päällä tai ennakkoon sähköpostitse info@rnt.fi.

Katsomossa

Siirrythän saliin turvavälit huomioiden. Salien katsojamäärät on toistaiseksi rajattu puoleen normaalista. Teatterisalissa katsomotuolit on asetettu turvavälit huomioiden, ja niitä on sekä yksittäin että pareittain. Ethän siirtele tuoleja tai poista tuolien naruja.

Turvavälit ja jonotus

Pidäthän riittävästi etäisyyttä muihin. Huomioithan turvavälin (1-2 metriä) mahdollisissa jonotustilanteissa.

Väliaika

Väliajallisissa esityksissä ovet pidetään katsomoon auki. Katsomoon saa halutessaan jäädä istumaan myös väliajalla. Mikäli poistut väliajalla salista, palaathan takaisin samalle paikalle.

Esityksen päätyttyä

Kun esitys päättyy, poistuthan salista ja teatterin aulatiloista rauhallisesti ja turvavälit säilyttäen.


Päivitämme tätä ohjeistusta tarvittaessa.

Lämpimästi ja turvallisesti tervetuloa teatteriin!


Päivitetty 16.10.2020