Olen Kira Boesen, Riihimäen Nuorisoteatterin uusi rehtori

10.10.2020

Aloitin työni reilu kuukausi sitten ja olen päivä päivältä ylpeämpi tästä yhteisöstä, johon olen saanut tulla tupsahtaa. Tämä työympäristö ja sen ihmiset, sekä työntekijät että oppilaat, ovat minulle iloisen kirjava tilkkupeitto, jossa jokainen tilkku on omanlaisensa, jokaista tilkkua tekee mieli pysähtyä tarkastelemaan lähemmin, ja tehdä tuttavuutta sen kanssa. Tämä yhteisö pitää sisällään uutta ja vanhaa, kokemusta ja kokeilemisenhalua, luovuutta ja kykyä sopeutua, asiantuntijuutta ja halua oppia, sekä ennen muuta taiteen paloa.

Taiteen palo ja kyky innostua ovat meidän liikkeellepaneva voimamme – näen sen hehkun täällä joka päivä työssäni ja sen vuoksi tunnen oloni turvalliseksi. Voin siis rauhallisin mielin todeta, että asiat ovat hyvin. Vaikka maailma muuttuu koko ajan, ei meidän tarvitse sitä pelätä. Me muutumme sen mukana, omalla tavallamme, sillä meillä on tärkeä tavoite. Huolehtia siitä, että taiteen palo saa roihuta, että sille riittää happea ja sen lämpöön pääsevät aina seuraavat ja seuraavat sukupolvet. Sitä kutsutaan taiteen perusopetukseksi.

Olen iloinen, että saan olla täällä. Olen iloinen jokaisesta teistä, jotka olette, tavalla tai toisella, osa Riihimäen Nuorisoteatteria. Mennään yhdessä.