Kiitos

8.6.2021

Onpa hieno tunne olla tässä nyt, tässä pihakeinussa, kuunnella lintujen laulua ja ihastella tuota mahtavaa vihreyttä ympärillä. Yhtäkkiä kesä on tässä, vaikka joskus talven pimeinä kuukausina tuntui, että siihen on ikuisuus. Ja viime lauantaina oli kevään viimeinen ensi-ilta.

Meillä on täällä Riihimäen Nuorisoteatterissa, niin kuin kaikkialla muuallakin, takana kummallinen lukuvuosi. Sen suurin haaste on ollut korona, joka on pitänyt kaikkia varpaillaan viikosta ja kuukaudesta toiseen. Ihanaa on se, että olemme kuitenkin säilyttäneet toimintakykymme. Siitä kuuluu iso, ISO kiitos meidän upealle henkilökunnalle ja teatteritekniikan opiskelijoille, meidän mahtaville opettajille, sekä kaikille ihanille oppilaille ja heidän kotijoukoilleen. Iso kiitos kuuluu myös Nuorisoteatterin hallitukselle, joka on paiskinut mahtipitkiä kokouksia ratkoakseen näitä käsillä olleita haasteita ja siten tukenut mm. minua työssäni rehtorina.

Vaikka jatkuvat muutokset ja säätämiset ovatkin olleet välillä aika masentavia kohdata, on siinä rinnalla kasvanut jonkinlainen uudenlainen tahtotila selvitä haasteiden yli. Ikään kuin sanaton sopimus siitä, että yhdessä me jaksamme.

Vaikka tämä tilanne onkin meitä haastanut, olemme samaan aikaan oppineet kullanarvoisia asioita. Minun mielessäni yksi tärkeä oppi on se, miten mittaamme tekemisiämme. Saavutettuja tavoitteita ei aina tarvitse eikä kannata mitata pelkästään tehokkuuden ja laadun kriteerein. Teatterissakin opetamme, että usein ”vähemmän on enemmän” ja tänä vuonna olen ajatellut näin usein. Ei ole tärkeintä saavutko maaliin ensimmäisenä vaan se, että kuljit matkan. Ja, jos tulit maaliin viimeisenä, ennätit ehkä näkemään ja kokemaan jotain sellaista, jota muut eivät ehtineet. 

Tänä keväänä ihan kaikki oppilaamme ansaitsevat onnittelut ryhmätsemppaamisesta ja itsensä kehittämisestä. 

Olen kovin ylpeä ja iloinen, että lukuvuosi on nyt tässä pisteessä. Monenlaisten mutkien kautta olemme valmiit aloittamaan kesäloman. Ensi kaudelle toivomme paljon ihania oppilaita ja sitä, että katsomomme voisivat täyttyä teatteria rakastavista ihmisistä. Nuorisoteatteri täyttää 30 vuotta ja juhlistamme sitä monin tavoin ensi kauden aikana. Meillä on mukavia suunnitelmia työn alla.

Sitten ei muuta, kuin  kesästä nauttimaan. Muistakaahan myös tulla kesällä Allinnan Montulle, jonne valmistuu hulvattoman hauska koko perheen musiikkinäytelmä YÖKYÖPELIT. Tervetuloa siis sinne ja ihanaa kesää kaikille. Nähdään sitten syksyllä treeneissä.