Joulupuhe 2020

12.12.2020

Voi kuinka monta syytä on tuntea iloa tästä pienestä hetkestä: tässä, juuri nyt, joululoman kynnyksellä. Takana Riihimäen Nuorisoteatterin syyslukukausi ja koko vuosi, jonka yllä ovat leijuneet kummalliset, monenlaista huolta aiheuttaneet korona-pilvet.

Riihimäen Nuorisoteatterissa, niin kuin kaikkialla muuallakin, olemme opetelleet aivan uudenlaisia toimintamalleja ja -tapoja pysyäksemme kaikki terveinä. Onneksi olemme luovia. Samaan aikaan, olemme koko yhteisö, oppilaat ja kotijoukot, opettajat ja muu henkilökunta, sanattomasta yhteisestä sopimuksesta pitäneet yllä taiteen tekemisen paloa. Liekki on välillä lepattanut, muttei suinkaan sammunut. Tärkeistä asioista on tullut entistä tärkeämpiä.

Leikki ja luovuus kulkevat käsikädessä ja rakentavat olemisen merkitystä; meille itsellemme ja toisillemme. Tämän perusasian äärellä olemme täällä Nuorisoteatterissa aina uudelleen ja uudelleen. Se on syy olemassaoloomme. Se on voima, joka kantaa vaikeiden aikojen yli.

On hurmaavaa kuulla ja nähdä teatteritreeneissä iloisesti irrottelevien oppilaiden meininkiä, tai sitä kollektiivista riemua yhteisen esityksen onnistumisesta. Silloin vakuutun siitä, että olemme toisillemme kovin tärkeitä. Leikki ja luovuus valloillaan, täynnä elämänvoimaa ja -jatkumoa. Keskittyen jokaisella solulla juuri siihen hetkeen, irrallisena muusta maailmasta. Ruumis, mieli ja sielu vahvistuen.

Emme ole antaneet periksi, emme ole luovuttaneet, olemme pitäneet huolta itsestämme ja toisistamme.

Sydämellinen kiitos ihan jokaiselle teistä rakkaat oppilaat ja kotiväki, opettajat ja muu henkilökuntamme. Ja erityisen syvä ja lämmin kiitos Sanna Saarela. Vaihdoimme elokuun lopussa reksin hommat ”läpsystä”, molemmat luottavaisina siitä, että hyvin tämä vaihto menee. Ja mikäs tässä on ollut tätä työtä haltuun ottaessa, kun sinä olet tällaiset pohjat rakentanut. Ja suuren sydämen, joka sykkii tämän kaiken keskellä tasaisen luottavaisesti. Olet tehnyt sanoinkuvaamattoman arvokasta työtä. Kiitos.

Kohta alkaa joululoma. Se olkoon aikaa itselle ja rakkaimmillemme. Sopivasti lepoa ja herkkuja. Paljon rakkautta!

Lempeää joululomaa ja onnellista uutta vuotta 2021.

Annetaan leikin ja luovuuden jatkua.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.