Oppilastiedotteet

2021

Turvallisuus ja hyvinvointi on meille ensisijaisen tärkeää

Tiedote opetuksen järjestämisestä 21.2.2021 asti 

Riihimäen nuorisoteatteri seuraa aktiivisesti koronatilannetta ja ensisijaisesti Riihimäen kaupungin ohjeistuksia koronapandemian leviämisvaiheessa. Riihimäen kaupunki päivittää suosituksiaan KHSHP:n antamien maakunnan pandemiatyöryhmän suositusten pohjalta. https://www.riihimaki.fi/palvelut/terveydenhuolto/koronavirus/tiedotteet-koronavirusepidemiaan-liittyen/

Hyvinkään ryhmien osalta seuraamme vastaavasti Hyvinkään kaupungin ja Keusoten suosituksia.

(Lisätty 3.2.2021) Hyvinkään ryhmien osalta seuraamme vastaavasti Hyvinkään kaupungin ja Keusoten suosituksia, joiden mukaan 1.2. alkaen alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten yksilö- ja pienryhmäharjoittelu mahdollistetaan myös sisätiloissa, Harrastusryhmän koko voi olla enintään 10 (lasten tai nuorten määrä 10).

Tilannepäivitys 20.1.2021

Opetus jatkuu alle kymmenen hengen ryhmissä lasten ja nuorten ryhmien osalta. Riihimäen kaupunki vetoaa 20.1. antamassaan suosituksessa, että yksityiset toimijat toimisivat sairaanhoitopiirin suositusten mukaisesti ja pidättäytyisivät ohjeistuksessa koskien kokoontumisia (alle 10 henkilöä) sekä käsihygienian ja maskien käytön osalta.

(Lisätty 3.2.2021)
Myös Hyvinkään ryhmät kokoontuvat alle kymmenen hengen ryhmissä 5.2. alkaen. Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten yksilö- ja pienryhmäharjoittelu mahdollistetaan myös sisätiloissa, joissa harrastusryhmän koko voi olla enintään 10 (lasten tai nuorten määrä 10) 1.2. alkaen.

Kaikki aikuisten ryhmät, mukaan lukien erityisryhmät, ovat toistaiseksi tauolla.

Kaikki aikuisten ryhmät, mukaan lukien erityisryhmät, ovat toistaiseksi tauolla.

Opettajat ja muu oppilaiden kanssa työskentelevä henkilökunta käyttävät aina kasvomaskeja tai vaihtoehtoisesti visiirejä. Myös kaikille 12 vuotta täyttäneille oppilaille suosittelemme maskin käyttöä.

Opetusryhmien esitystoiminta toteutetaan live striimauksin.Muut toimenpiteet ja ohjeet:

Lähiopetuksessa olevien ryhmien osalta yli 10 hengen ryhmät on jaettu kahdeksi pienryhmäksi 11.1. alkaen. Poikkeuksena ensi-iltaan valmistautuvat ryhmät, jotka toimivat ryhmäkohtaisesti erityisjärjestelyin. Väliaikaisten, uusien ryhmien aikataulut löytyvät osoitteesta www.rnt.fi/oppilaille

Opetukseen voi osallistua vain terveenä. Jos tunnet olosi kipeäksi tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, jääthän silloin kotiin.

Ryhmien väliset kohtaamiset on minimoitu ohjaamalla ryhmät saleihimme eri reittejä.

Saattajia pyydetään minimoimaan oleskelu tiloissamme. Jos kuitenkin joudut tulemaan meille, käytäthän maskia.

Pesethän kätesi saippualla ja vedellä heti paikan päälle saapuessasi. Myös käsidesiä on saatavilla aulassamme useissa pisteissä. Käytäthän sitä.

Jos yskittää tai aivastuttaa, muistathan tehdä sen kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu. Desinfioimme kosketuspintoja ja siivoamme tilojamme normaalia useammin.

Tiloissamme on erilliset roskakorit käytetyille kasvomaskeille.

Tunnit suunnitellaan niin, että turvavälien pitäminen on mahdollista. Huutamista, laulamista ja hengästymistä vaativia harjoituksia vältetään toistaiseksi.

Riihimäen Nuorisoteatteri on päivittänyt COVID19 -linjaansa


Päivitys 19.1.2021

Khshp:n uudet suositukset on annettu tiistaina 19.1.2021 aamupäivällä. Tällä hetkellä odotamme Riihimäen kaupungin em. suosituksiin pohjautuvaa linjausta.

Riihimäen Nuorisoteatterilla tunnit jatkuvat alle kymmenen hengen ryhmissä, 5.1.2021 tekemiemme rajoitustoimien mukaisesti, toistaiseksi (aikuisten ryhmät sekä Hyvinkään ryhmät etänä tai tauolla).

Seuraamme aktiivisesti tilannetta ja tiedotamme tulevista muutoksista heti Eepoksessa, tällä sivulla ja oppilaiden/huoltajien sähköposteihin.

----------------------

Päivitetty 5.1.2021

Saavuthan vain terveenä. Jos tunnet olosi kipeäksi, sinulla on vain lieviäkin oireita tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, jääthän silloin kotiin.

Eri ryhmien välisiä kohtaamisia minimoimme siten, että Majakalla, kahteen eri treenisaliin saapuvat ryhmät ohjataan toistaiseksi tiloihimme eri reittejä. Tämä käytäntö tulee voimaan heti syysloman jälkeen. Osa ryhmistä ohjataan saapumaan A-rapun kautta, joka sijaitsee Kauppakujan puolella (kävelykatu, vastapäätä Locomotion). Tiedotamme asiasta niitä ryhmiä, joita tämä järjestely koskee.

11.1. alkaen:

Lähiopetuksessa olevien ryhmien osalta yli 10 hengen ryhmät jaetaan kahdeksi pienryhmäksi 31.1. asti. Poikkeuksena ensi-iltaan valmistautuvat ryhmät, max 12, erityisjärjestelyin. Tiedotamme tästä niitä oppilaita, joilla treeniaika muuttuu. HUOM: Jos mahdollinen uusi aika ei sovi teille, niin pyydämme ottamaan yhteyttä mahdollisimman pian.

Aikuisten ryhmät, myös erityisryhmät, kokoontuvat opettajan ohjeistuksen mukaan etänä ainakin 17.1. asti.

Pyydämme, että saattajat minimoivat liikkumisen ja oleilun tiloissamme. Jos kuitenkin joudut tulemaan meille, käytäthän maskia.

Hyvinkään ryhmät kokoontuvat Keusoten suositusten mukaisesti, etänä 31.1.2021 asti, ellei toisin tiedoteta. Opettajat tiedottavat ryhmiään etäyhteyksistä.

Käsihygienia ja tilojen siisteys

Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista wc-tiloissamme heti paikan päälle saapuessasi. Myös käsidesiä on saatavilla aulassamme useissa pisteissä. Käytäthän sitä.

Jos yskittää tai aivastuttaa, niin muistathan tehdä sen kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu. Desinfioimme kosketuspintoja ja siivoamme tilojamme normaalia useammin

Tiloissamme on erilliset roskakorit käytetyille kasvomaskeille.

Kasvomaskit

Opettajat ja muu oppilaiden kanssa työskentelevä henkilökunta käyttävät aina kasvomaskeja tai vaihtoehtoisesti visiirejä.

Yläasteikäisille ja sitä vanhemmille oppilaille on vahva maskisuositus. Tunnit suunnitellaan niin, että turvavälien pitäminen on mahdollista. Huutamista, laulamista ja hengästymistä vaativia harjoituksia vältetään toistaiseksi.

Päivitämme omaa ohjeistustamme jatkossakin ensisijaisesti Riihimäen kaupungin ohjeistuksen mukaisesti.

https://www.riihimaki.fi/palvelut/terveydenhuolto/koronavirus/tiedotteet-koronavirusepidemiaan-liittyen/

Tullessasi esitykseen

Yleisöesitykset ovat toistaiseksi tauolla. Taiteen perusopetusryhmät harjoittelevat ja valmistavat esityksensä alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, ja esitykset live-streamataan.

2020

Riihimäen Nuorisoteatteri on päivittänyt loppuvuoden COVID19 -linjaansa

PÄIVITYS 30.11. Kanta-Häme on siirtynyt pandemian leviämisvaiheeseen, joka tarkoittaa sitä, että kaikki opetus siirtyy viimeistään 2.12. etäopetukseen, jonka jälkeen jäädään varhennetulle joulutauolle.

Esitystoiminta keskeytetään välittömästi.

Riihimäen Nuorisoteatteri seuraa aktiivisesti koronatilannetta ja noudattaa Riihimäen kaupungin ohjeistuksia koronapandemian kiihtymisvaiheessa. Epidemiatilanteen on nyt todettu heikentyneen nopeasti, jonka vuoksi Riihimäen kaupunki on päivittänyt tänään suosituksiaan Kanta-Hämeen maakunnan pandemiaryhmän ja Aluehallintoviranomaisten antamien suositusten pohjalta.

Riihimäen Nuorisoteatteri linjaa oman suunnitelmansa Riihimäen kaupungin ohjeistusten pohjalta ja tässä tilanteessa huomioiden myös sen, että osa opettajistamme tulee Uudeltamaalta, jossa on siirrytty epidemian leviämisvaiheeseen, ja josta muualle Suomeen matkustamista suositellaan vältettäväksi.

Opetuksen osalta:

Viikolla 49

TPO-ryhmistä ne, joiden opettajat saapuvat Uudeltamaalta ja kaikki aikuisryhmät siirtyvät viikon 49 ajaksi etäopetukseen. Näille ryhmille tiedotetaan asiasta erikseen.

Varhaisiän ryhmät (Tenavateatteri ja Eskarit) toteutuvat Timo Sinivuoren vetäminä. 

Muut ryhmät siirtyvät etäopetukseen keskiviikosta 2.12. alkaen. 

Siihen saakka (ti 1.12.) toteutuvien ryhmien opettajat käyttävät maskia.

Viikolla 50

Siirrymme opetuksen osalta varhennetusti joulutauolle. Tämä tarkoittaa sitä, että oppilailta jää syyslukukauden kaksi viimeistä opetuskertaa väliin. Nämä tullaan huomioimaan ensisijaisesti lisätunteina keväällä 2021.

JOULULOMA alkaa siis itsenäisyyspäivästä ja sijoittuu aikavälille 7.12.-10.1.2021

Esitysten osalta:

Uusien kokoontumisrajoitusten mukaisesti, kaikki esitystoiminta keskeytetään välittömästi.

Perinteisen puurojuhlan sijaan tervehdimme oppilaita ja heidän vanhempiaan videon välityksellä. Tästä laitamme erikseen tiedotteen viikolla 49.

Kevätlukukausi alkaa 11.1.2021RIIHIMÄEN NUORISOTEATTERI
TIEDOTE 25.3.2020 KLO 12.00

Valtioneuvoston antaman suosituksen mukaan Riihimäen Nuorisoteatteri jatkaa etäopetusta ainakin 13.4.2020 asti. Tunnit pidetään joko opettajan valitsemalla etäyhteydellä tai etätehtävän muodossa. Opettajat ovat tavoitettavissa aina vähintään ryhmän harjoitusaikoina  ja tiedottavat ryhmiään opetuksen toteutuksesta.

Kaikki Nuorisoteatterin esitykset perutaan aikaväliltä 13.3.-13.4. Jatkosta ilmoitamme myöhemmin.

Pidämme oppilaat ja asiakkaat ajantasalla tiedottamalla säännöllisin väliajoin toiminnan jatkumisesta.

Pysyäksesi ajan tasalla, seuraathan Riihimäen Nuorisoteatterin nettisivuja www.rnt.fi, THLn sivuja ja viranomaistiedotusta eri medioissa.

Sanna Saarela
rehtori
Riihimäen Nuorisoteatteri

TIEDOTE 13.3.2020 KLO 16.30

Valtioneuvoston 12.3.2020 klo 14 tiedotustilaisuudessa antaman suosituksen mukaan Riihimäen Nuorisoteatteri siirtää opetustunnit etätunneiksi seuraavan kahden viikon ajalle (13.3.-26.3.2020). Tunnit pidetään joko opettajan valitsemalla etäyhteydellä tai etätehtävän muodossa. Opettajat tiedottavat ryhmiään opetuksen toteutuksesta. Tänään torstaina 12.3. tunnit pidetään normaalisti, osallistuminen niihin oman harkinnan mukaan.

Kaikki Nuorisoteatterin esitykset perutaan aikaväliltä 13.3.-26.3. Jatkosta ilmoitamme myöhemmin.

Pidämme oppilaat ja asiakkaat ajan tasalla tiedottamalla säännöllisin väliajoin toiminnan jatkumisesta.

Pysyäksesi ajan tasalla, seuraathan Riihimäen Nuorisoteatterin nettisivuja www.rnt.fi, THLn sivuja ja viranomaistiedotusta eri medioissa.

Sanna Saarela

rehtori

Riihimäen Nuorisoteatteri

Suuria uutisia Riihimäen Nuorisoteatterille!

Kauan kaivatut ja odotetut opetus ja kulttuuriministeriön taiteen perusopetuksen järjestämisluvat julkaistiin perjantaina ja Riihimäen Nuorisoteatteri on yksi onnellinen uusien lupien saajista! Lupia jaettiin ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen ja hakijoita oli runsaasti. Tämä on tärkeä ja suuri tunnustus Rnt:n pitkäjänteisestä työstä taiteen perusopetuksen kentällä.

Valtionosuuden piiriin pääseminen on ollut pitkäaikainen haave ja haluamme kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitamme, entisiä ja nykyisiä oppilaita sekä työntekijöitä. Nyt on juhlan hetki, skool meille kaikille!

https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/ministeri-kosonen-myonsi-taiteen-perusopetuksen-jarjestamisluvat

2019

2018