Oppilaille

Eepos

Eepos-sovellus ja huoltajien tunnukset 
Tunnukset
Tähän asti Eepokseen on kirjauduttu oppilaalle luoduilla tunnuksilla. Nyt kaikille huoltajille luodaan omat tunnukset ja oppilaat jatkavat omilla tunnuksillaan toimimista. Tunnuksien luontia varten saatte sähköpostiin linkin. Tunnukset luodaan automaattisesti kaikille, ei siis pelkästään ensisijaiselle huoltajalle. Mikäli huoltajalla on useampi lapsi meillä oppilaana, näkyvät he kaikki yhden tunnuksen kautta. Muistakaa myös käydä vahvistamassa sähköpostiosoitteenne. 
Mikäli ette saa sähköpostiviestiä tunnuksista niin laittakaa viestiä sari@rnt.fi. 

Sovellus
Eepos-sovellus löytyy nyt Androidin ja Applen sovelluskaupoista. Sovellus on suositeltavaa ladata niin oppilaille kuin huoltajille. Muistakaa huoltajat kirjautua omaan sovellukseenne uusilla henkilökohtaisilla tunnuksilla. Sovellus tulee parantamaan viestintää koulun ja kodin välillä. Muistathan sallia push-ilmoitukset niin saat ajantasaisesti tiedon viesteistä. 

Mikäli sinulla on kysyttävää tai epäselvää opinnoistasi, olethan yhteydessä toimistoon niin saadaan opinnot järjestykseen. HOPS aikoja voi varata rehtorilta osoitteesta kira@rnt.fi. Eepokseen ja ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa yhteydenotot sari@rnt.fi.

Oppilaan opas:

Lukukausimaksut lukuvuonna 2020-2021

Opetusmaksut koostuvat syys- ja kevätlukukausimaksusta sekä lukuvuoden jäsenmaksusta mikä laskutetaan syyslaskutuksessa. 

Opetus laskutetaan aina jokaisen lukukauden alussa, elo- ja tammikuussa.

Jäsenmaksu25€ / lukuvuosi
Tenavateatteri85€ /lukukausi
Eskari115€ /lukukausi
A1115€ /lukukausi
A2140€ /lukukausi
A3158€ /lukukausi
A4158€ /lukukausi
A5164€ /lukukausi
A6176€ /lukukausi
A7176€ /lukukausi
A8215€ /lukukausi
A9215€ /lukukausi
A10215€ /lukukausi
A11215€ /lukukausi
A12215€ /lukukausi
B1176€ /lukukausi
B2176€ /lukukausi
B3176€ /lukukausi
Hyvinkää, Hausjärvi, Loppi150€ /lukukausi
Turvallisuus ja hyvinvointi on meille ensisijaisen tärkeää

Riihimäen nuorisoteatteri seuraa aktiivisesti koronatilannetta ja ensisijaisesti Riihimäen kaupungin ohjeistuksia. Riihimäen kaupunki päivittää suosituksiaan KHSHP:n antamien maakunnan pandemiatyöryhmän suositusten pohjalta. 16.4. pandemiatyöryhmä tiedotti, että Kanta-Hämeen alueella on palattu epidemian kiihtymisvaiheeseen ja lasten ja nuorten toimintoja voidaan lähteä avaamaan laajemmin.

Hyvinkään ryhmien osalta seuraamme vastaavasti Hyvinkään kaupungin ja Keusoten suosituksia.

Päivitys 17.4.2021

Koronatilanne on helpottanut Kanta-Hämeen alueella ja valtakunnallisestikin. Lapset ja nuoret ovat palanneet lähiopetukseen. Rajoitustoimia puretaan ja ne tapahtuvat asteittain myös Riihimäen Nuorisoteatterissa.

Maanantaista 19.4. alkaen avaamme ryhmäjakoja ja lievennämme hybridimallia riippuen ryhmän koosta. Teemme nämä purkutoimet asteittain ja koko ajan tilannetta seuraten.

Tiedotamme ryhmäkohtaisesti muutoksista.

Toiminnassamme pidämme edelleen kiinni kaikista koronan leviämisen hillitsemiseksi käytössä olevista hygieniasuosituksista.

Esitystoiminta tapahtuu toistaiseksi striimaten.

Muut toimenpiteet ja ohjeet:

Lähiopetuksessa olevien ryhmien osalta yli 10 hengen ryhmät on jaettu kahdeksi pienryhmäksi 11.1. alkaen. Poikkeuksena ensi-iltaan valmistautuvat ryhmät, jotka toimivat ryhmäkohtaisesti erityisjärjestelyin.

19.4. jälkeen ryhmät palautuvat asteittain alkuperäisiin kokoonpanoihinsa, ja tästä tiedotamme ryhmäkohtaisesti, kun asia on ajankohtainen.

Opetukseen voi osallistua vain terveenä. Jos tunnet olosi kipeäksi tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, jääthän silloin kotiin.

Ryhmien väliset kohtaamiset on minimoitu ohjaamalla ryhmät saleihimme eri reittejä.

Saattajia pyydetään minimoimaan oleskelu tiloissamme. Jos kuitenkin joudut tulemaan meille, käytäthän maskia.

Pesethän kätesi saippualla ja vedellä heti paikan päälle saapuessasi. Myös käsidesiä on saatavilla aulassamme useissa pisteissä. Käytäthän sitä.

Jos yskittää tai aivastuttaa, muistathan tehdä sen kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu. Desinfioimme kosketuspintoja ja siivoamme tilojamme normaalia useammin.

Tiloissamme on erilliset roskakorit käytetyille kasvomaskeille.

Tunnit suunnitellaan niin, että turvavälien pitäminen on mahdollista. Huutamista, laulamista ja hengästymistä vaativia harjoituksia vältetään toistaiseksi.


Aiemmat tiedotteemme:

Päivitys 1.4.2021

Eilen 31.3. Etelä-Suomen AVI on tehnyt päätöksen, jolla määrätään suljettavaksi urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevia tiloja Etelä-Karjalan, Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla 1.-14.4. väliseksi ajaksi.

Olen varmistanut tänä aamuna 1.4. puhelimitse suoraan AVI:n asiantuntijalta, koskeeko tämä meitä. Sain selkeän vastauksen perusteluineen.

Tämä määräys ei koske oppilaitoksia.

-        RNT on oppilaitos, jossa ei vieraile tänä aikana ulkopuolisia (esim. yleisöä)

-        Toimintamme turvallisuuden suunnittelu perustuu annettuihin ohjeisiin ja määräyksiin.

Kysyin myös puhelussa asiantuntijan näkemystä tämänhetkiselle toimintamallillemme, jossa 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat opiskelevat maksimissaan 10 oppilaan ryhmissä ja yli 12 -vuotiaat hybridimallilla, siten että he pääsevät lähiopetukseen vuoroissa, maksimissaan 6 hengen ryhmissä. Asiantuntijan näkemys oli, että toimintamalli on suunniteltu hyvin.

Voimme siis jatkaa pääsiäisen jälkeen aiemmin tiedottamamme toimintamallin mukaisesti.

Aurinkoista pääsiäislomaa kaikille.


Päivitys 27.3.2021

Ryhmät, joissa oppilaat ovat syntyneet 2008 tai myöhemmin, jatkavat pienryhmissä, lähiopetuksessa. (Lähiopetukseen palaavat myös ryhmät: Farssi ja Dialogi)

Muut ryhmät tapaavat etäyhteyksin viikolla 13. (Pääsiäislomalla 2.-5.4. ei opetusta)

Pääsiäisloman jälkeen 6.4. alkaen, yläkoulujen palatessa lähiopetukseen, em. ryhmät jatkavat hybridi -mallilla, työskennellen osittain etänä ja osittain maksimissaan kuuden hengen pienryhmissä (kuuden hengen kokoontumisrajoituksen mukaisesti). Opettajat tiedottavat ryhmiään.

Esitystoiminta järjestetään toistaiseksi striimattuna.

Tilanteen muuttuessa suuntaan tai toiseen, tarkennamme toimintamalliamme.

Aikuis- ja erityisryhmät ovat tauolla kevään 2021.

Lähiopetuksessa jatkavat seuraavat ryhmät:

-        Aamutähti A4

-        Bravo A3

-        Dada A3

-        Dialogi A2 (29.3. alkaen)

-        Farssi (29.3. alkaen)

-        Narratiivi eskari

-        Pantalone A1

-        Prologi A2

-        Pyrstötähdet A4

-        Teatterieläimet A4

-        Tenavateatteri

-        Thalia

-        Tähtisumu A3

-        Valokeila

-        Volyymi A2


Päivitys 3.3.2021

Suomessa on siirrytty koronaepidemian tasolle kaksi ja poikkeusoloihin. Koronan leviämis- tai kiihtymisvaiheessa oleville alueille on määrätty sulkuaika 8.–28.3. väliseksi ajaksi. Sulkuajan toimimme seuraavasti:

·       Ryhmät, joissa kaikki oppilaat ovat syntyneet 2008 tai myöhemmin, jatkavat lähiopetuksessa.

·       KAIKKI MUUT RYHMÄT JÄÄVÄT TAUOLLE tai siirtyvät osittaiseen etäopetukseen ryhmän opettajan ohjeistuksen mukaisesti, maanantaista 8.3. alkaen.

·       Esitystoimintaa ei järjestetä missään muodossa.

Lisäksi:

·       Kevätlukukautta jatketaan kahdella viikolla, 22.5.2021 asti.

·       Tulossa olevat esitykset aikataulutetaan myöhemmäksi keväälle. Myös Kevätfestarit siirtyvät kahdella viikolla (viikolle 20). Tarkempi aikataulu julkaistaan maaliskuun loppuun mennessä.

Lähiopetuksessa jatkavat seuraavat ryhmät:

-        Aamutähti A4

-        Bravo A3

-        Dada A3

-        Narratiivi eskari

-        Pantalone A1

-        Prologi A2

-        Pyrstötähdet A4

-        Teatterieläimet A4

-        Tenavateatteri

-        Thalia

-        Tähtisumu A3

-        Valokeila

-        Volyymi A2


Päivitys 27.2.2021 – Viikolle 9

Koronatilanne on huonontunut koko maassa viimeisten viikkojen aikana, jonka vuoksi ohjeistuksia on päivitetty ja päivitetään aktiivisesti eri tahojen toimesta. Koska tilanne on kompleksinen, joudumme elämään viikko kerrallaan ja tarpeen vaatiessa lyhyemmälläkin varoitusajalla.

Riihimäen kaupunki suosittaa 26.2. päivityksessään lasten- ja nuorten harrastustoiminnan osalta yli 12-vuotiaiden harrastustoiminnan keskeyttämistä, ellei toiminnassa voida noudattaa OKM:n turvallisen harrastamisen periaatteita.

Alkavalla viikolla 9 (1.–7.3.) opetustoiminta jatkuu aiemmin jaetuissa pienryhmissä, aiemman suunnitelman mukaisesti lähiopetuksessa ja erityisen huolellisesti OKM:n turvallisen harrastamisen periaatteita noudattaen, joihin toivomme kaikkien osallisten tutustuvan. Olemme näitä periaatteita jo noudattaneetkin, mutta tarkennamme niitä edelleen ja mm. maskikäytäntöä tässä kohden niin, että jos yli 12-vuotias oppilas ei voi terveydellisistä syistä käyttää maskia tunnilla, pyydämme huoltajia ilmoittamaan asiasta opettajalle ennakkoon.

Hyvinkään kaupunki ei ole vielä (tätä kirjoitettaessa 27.2.) päivittänyt omaa linjaansa Keusoten suosituksen pohjalta, joten jatkamme myös Hyvinkäällä ensi viikon samoin periaattein, elleivät päivittyvät linjaukset meitä toisin ohjeista.

Tulevan viikon loppupuolella tiedotamme jatkosta (8.3. eteenpäin). Tarvittaessa tarkastelemme toimintaa ryhmäkohtaisesti.

Esitystoiminta toteutetaan osin striimattuna. Ne esitykset, joihin otamme yleisöä, noudattavat max. 6 katsojan rajaa, ja Etelä-Suomen AVIn suositusta siitä, että yleisö ja esiintyjät sekä muu henkilökunta sijoittuvat vähintään 2,5 metrin etäisyydelle toisistaan.

Päivitys 20.1.2020

Opetus jatkuu lasten ja nuorten ryhmien osalta alle kymmenen hengen ryhmissä. Riihimäen kaupunki vetoaa 20.1. antamassaan suosituksessa, että yksityiset toimijat toimisivat sairaanhoitopiirin suositusten mukaisesti ja pidättäytyisivät ohjeistuksessa koskien kokoontumisia (alle 10 henkilöä) sekä käsihygienian ja maskien käytön osalta.

Myös Hyvinkään ryhmät kokoontuvat alle kymmenen hengen ryhmissä 5.2. alkaen. Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten yksilö- ja pienryhmäharjoittelu mahdollistetaan myös sisätiloissa, joissa harrastusryhmän koko voi olla enintään 10 (lasten tai nuorten määrä 10) 1.2. alkaen.

Kaikki aikuisten ryhmät, mukaan lukien erityisryhmät, ovat toistaiseksi tauolla.

Opettajat ja muu oppilaiden kanssa työskentelevä henkilökunta käyttävät aina kasvomaskeja tai vaihtoehtoisesti visiirejä. Myös kaikille 12 vuotta täyttäneille oppilaille suosittelemme maskin käyttöä.

Opetusryhmien esitystoiminta toteutetaan live striimauksin.

Lukujärjestys 2020-2021

Lisäharjoitukset sekä sijainnit näkyvät Eepoksessa.