Veljeni Leijonamieli

Kuva: Helmi Marttila

 

Riihimäen Nuorisoteatterin kevään 2009 toinen ensi-ilta on Astrid Lindgrenin kirjan pohjalta Aleksander Mørk-Eidemin dramatisoima Veljeni Leijonamieli. Vuonna 1973 ilmestynyt Bröderna Lejonhjärta on yksi Lindgrenin koskettavimmista saduista. Leijonan veljekset kuolevat molemmat kirjan alussa ja siirtyvät kuoleman jälkeiseen maailmaan, Nangijalaa. Nangijalassa heidät tunnetaan Leijonamielen veljeksinä. Kaunis ja rauhallinen satumaa on uhattuna, kun Kirsikkalaakson naapurilaaksoa, Ruusulaaksoa, hallitsee julma Tengil ja hänen armiejansa. Kirsikkalaakson väki käy taisteluun Ruusulaakson puolesta.

 

Tämä itsensä voittamista käsittelevä näytelmä sopii koko perheelle. Sadun kautta näiden vaikeiden asioiden käsitteleminen on helpompaa ja miellyttävämpää. Riihimäen Nuorisoteatterin esitys tarjoaa mukaansatempaavan kokemuksen niin pienille kuin suuremmillekin katsojille. Tämän esityksen seurassa ei aika tule pitkäksi.

 

Astrid Lindgrenin rakastettu satu toteutetaan Riihimäen Nuorisoteatterissa teatteria ja nukketeatteria yhdistämällä. Lavalla laukkaavat hevoset, lentävät linnut ja ulvovat sudet tuodaan näyttämölle läänintaiteilija Hannu Räisän suunnitelmien mukaisesti.  Ohjauksesta vastaa Nuorisoteatterin toiminnanjohtaja Sanna Saarela ja näyttämöllä nähdään Spotti-ryhmäläiset. Sadunhohteinen maailma loihditaan teatterin lavalle yhteistyössä Riihimäen kuvataidekoulun ja Käsityökoulu Leijan kanssa.

 

Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

Dramatisointi:  Aleksander Mørk-Eidem

Suomennos: Jukka-Pekka Pajunen

Ohjaus: Sanna Saarela

Nukkien suunnittelu ja nukketeatteriohjaaja: Hannu Räisä

Visualisointi: Jukka Kuronen

 

Esitykset:

la 21.2.2009   klo 19
 la 28.2.  klo 19
 su 1.3.  klo 15
 to 5.3.  klo19
 su 8.3.  klo 15
 ke 11.3.  klo 19
 su 15.3.  klo 15
 ti 17.3.  klo 19
 pe 20.3.  klo 19
 su 22.3.  klo 15
 pe 27.3.  klo 19
 su 29.3.  klo 15