Seksinäytelmä

 

PALJON PUHETTA JA HIHITYSTÄ AIHEUTTANUTTA SEKSINÄYTELMÄÄ VOI TILATA EDELLEEN!

Syksyllä 2009 Riihimäen Nuorisoteatterissa sai ensi-iltansa Metti Löfbergin kirjoittama SEKSINÄYTELMÄ, jonka nyt tuhannet nuoret ovat jo nähneet. Esitys on kiertänyt Riihimäen lähialueiden lisäksi Hämeenlinnassa ja Järvenpäässä, eikä ole jättänyt ketään kylmäksi.  Jos et ole vielä esitystä nähnyt, niin ei hätää. SEKSINÄYTELMÄÄ voi tilata vielä kevään ajan.  

SEKSINÄYTELMÄSSÄ neljä nuorta, kaksi tyttöä ja kaksi poikaa, joutuvat yhdessä tekemään esitelmän erilaisista lisääntymismenetelmistä. 15-vuotias Molla on hikipinko, jonka elämän keskiössä on koulussa suoriutuminen. Toinen tytöistä, Virpi, on Mollan vastakohta. Hän ei ole kiinnostunut koulusta, mutta pojat ovat sitäkin enemmän mielessä. Virpin entinen poikaystävä Basse esiintyy mielellään seksiasiantuntijana, 
vaikka poikuus on vielä tallella. Neljäntenä esitelmää tekemässä on Saku, jota seksi ja siihen liittyvät ilmiöt eivät voisi vähempää kiinnostaa. Lisääntymismenetelmien pohtiminen nostaa nuorten tunteet pintaan ja he joutuvat todenteolla miettimään omaa suhtautumistaan toisiinsa ja seksiin.

SEKSINÄYTELMÄSSÄ esiintyjinä ovat nuoret, jotka itsekin painiskelevat niiden asioiden kanssa, joita näytelmä käsittelee. Heidän kauttaan yleisön on mahdollista löytää samaistumiskohtia ja saada rohkaisua oman seksuaalisuuden kanssa selviämiseen. Esitys pyrkii tarjoamaan virikkeitä a taustatukea nuorten omille ajatuksille, jotka yläkouluikäisillä saattavat olla hyvinkin hämmentäviä. Median myllytyksessä ja sosiaalisen paineen kasvaessa ei tahdo jäädä aikaa sen pohtimiseen, että mitä minä haluan, mikä on minun tapani?

”Täähän korvas koko vuoden terveystiedon tunnit!” – Eräs opettaja esityksen jälkeen.

 

Esityksiä voi tiedustella osoitteesta timo@rnt.fi tai numerosta 050-3554646.

Esitys on saanut Hämeen Taidetoimikunnan tukea.

 

Käsikirjoitus: Metti Löfberg

 

Musiikki: Pekka Pitkäkoski

 

Ohjaus: Timo Raita

 

Valot: Sanna Vehkapuro

 

Puvustus: Emmi Ihalainen

 

Rooleissa: Santtu Ahola, Nelli Ojapalo, Nelly Röntynen ja Sami Sahlman

 

 

 

 

 

 

”Mä olen tosi kyllästynyt tähän aiheeseen. Joka päivä mä kuuntelen kun jätkät puhuu tytöistä ja niiden ruumiinosista ja hameenhelmoista ja vartaloista. Minua ei kiinnosta! Sanokaa homoks, jos haluatte, mutta mua ei vois vähempää kiinnostaa seksi, tissit tai se kenellä on isoin muna!”