PS. Vastaathan pian

PS. vastaathan pian

 

Kirjeet, kuka niitä enää kirjoittaa? Kun esityksen ohjaaja oli vielä nuori, oli sähköposti jo toki keksitty, muttei vielä yleisessä käytössä. Kännyköitä ei ollut kuin business-henkilöillä tai sellaisiksi haluavilla. Miten sitten kertoa ihastuksesta tai muusta arkaluontoisesta asiasta? Entä jos olit ulkomailla ja kaukopuhelut maksoivat maltaita? Kirjeet olivat paras ja ainoa ratkaisu.

Työpöydän lukollinen ylälaatikko oli puolillaan tytöiltä saaduista rakkauskirjeistä ja vähintään yhtä monta oli lähetetty tytöille.  Ja kuinka paljon persoonallisempi onkaan kirje kuin joku sähköposti? Miten kaunis onkaan Ihastuneen tytön itse piirtämä sydän ja ikävästä kirjeelle pudonnut kyynel. Kirje oli myös elinikäinen henkilökohtainen muisto, eikä vain digitaalista tietoa, joka katoaa kun kone/teknologia vanhenee.  Valitettavasti kynä ja paperi alkavat olla vanhentunutta teknologiaa ja posteljooni ei tuo enää kuin laskuja ja mainoksia.

Kävimme Riihimäen Nuorisoteatterin Dionysos-ryhmän kanssa haastattelemassa Riihimäkeläisiä vanhuksia, keräsimme vanhoja kirjeitä vanhemmiltamme ja isovanhemmiltamme. Lukemissamme kirjeissä kerrottiin suuria asioita kuolemasta ja syntymästä, sekä pienempiä asioita arjesta kaukana sodassa, ulkomailla, tai vaikka naapurikaupungissa. Näistä kirjeistä ja kirjeisiin liittyvistä tarinoista inspiroituneena valmistimme esityksen nimeltään PS. vastaathan pian. Esitys on kokoelma kohtauksia jotka yrittävät kunnioittaa alkuperäisiä kirjeitä/tarinoita, vaikkemme niiden kaikkia taustoja voi tietääkään.

 

Ensi-ilta 18.8 klo. 19.00

Muut esitykset: 24.8, 26.8, 29.8, 31.8, 1.9, 2.9. Kaikki esitykset klo 19.00 paitsi 1.9 klo 14.00.

Esitykset Teatteri Pohjalla (Lopentie 1). Liput 8e/5e.

Lipunmyynti 050 543 8990, maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen!

www.rnt.fi

ps. varaathan lippusi!!!

Kuvat: Niina Tauru