Kissan kuolema

 

"14-vuotiasta koulukotinuorta valokuvattiin alasti, kohdeltiin väkivaltaisesti ja ahdisteltiin teräaseella henkeä uhaten Korpirannan koulukodissa kauniina kesäpäivänä. Tällaista asiaa ei viitsi näytelmään keksiä joten se onkin totta. Mutta Sirua, joka pääsi täpärästi karkuun Sialta ja pelastautui kokeakseen jo seuraavassa kuussa monin verroin pahempaa, ei koskaan ole ollut olemassa. Silti hänen tarinansa on tosi. Avaa lehti minä päivänä hyvänsä, aina löydät sen. Jossain toistuu joka päivä vain vähäisin muutoksin se, mitä Siru koki."

Kissan kuolema on tarina nuorista, jotka ovat kokeneet jo liikaa, luulleet päässeensä turvapaikkaan, joka paljastuu vielä pahemmaksi paikaksi kuin edellinen. Kaikista rumista asioista huolimatta näytelmä on kertomus myös ystävyydestä ja rakkaudesta, siitä miten yksinäiset ja rikkinäiset ihmiset löytävät toisensa, ystävyyden ja rakkauden.

Näytelmä antaa mahdollisuuden nähdä sen mikä liian usein halutaan jättää näkemättä. Kissan kuolema näyttää elämän raadollisuuden, mutta myös kauneimmat puolet ovat esillä.

Näytelmä antaa ajattelemisen aihetta niin nuorille kuin aikuisillekin. Kuinka usein aikuiset toimivatkaan ristiriitaisesti? Kieltävät jotain ja tekevät kuitenkin itse juuri niin kuin ovat äsken kieltäneet.

Näytelmä käsittelee elämän perusteemoja, rakkautta, vihaa, pelkoa ja onnea.

Kissan kuolema on näytelmä jossa nuoret pääsevät näyttelemään omanikäisiä nuoria ja tulkitsemaan heidän tunteitaan. Se antaa näyttelijöille mahdollisuuden kokea monia sellaisia asioita, joita toivoisi kaikkien kokevan. Mutta myös paljon sellaista, mitä toivoisi ettei kenenkään koskaan tarvitsisi kokea.

Näytelmä sisältää kohtauksia joiden vuoksi esitysikärajaksi on laitettu 13-vuotta.

KISSAN KUOLEMA:

Taru Väyrysen kirjan pohjalta dramatisoinut Nina Erjomaa

Ohjaus: Tiina Mämmelä ja Niina Kingelin

Sävellys: Juha Antikainen

Ensi-ilta perjantaina 28.8.2009 kello 19.00 Kino Sammossa.

Muut esitykset: ti 8.9.klo 19, to 10.9. klo 19, su 20.9. klo 19, ke 23.9. klo 19, pe 25.9. klo 19, la 26.9. klo 15, pe 2.10. klo 19, la 3.10. klo 19 ja su 4.10 klo 15.