Hanki Elämä

 

”Tapahtuis ees jotain. Oikeesti. Miksei elämä vois olla niinku kirjoissa? Tää kaikki on niin tukahduttavan tavallista. Tän on muututtava tai mä hajoon.Tästä vuodesta tulee se vuosi joka muuttaa mun elämän. Mä hankin kuukautiset, alan juoda kahvia ja ostan vintage-vaatteita Lontoon katutyyliin. Musta tulee vakavasti otettava kirjallisuusihminen. Sellanen, jolla on kalpea iho ja mielenkiintoinen olemus. Ja, ennen kaikkea, mä rakastun Jussi Sundbergiin, ja se rakastuu muhun ja me aletaan seurustella.”

Veera Rimpinen on omasta mielestään suorastaan traagisen tavallinen 13-vuotias riihimäkeläistyttö. Mutta kuinka tavallista voi elämä olla, kun kotiin muuttaa hoitokodista häädetty pappa mukanaan maagista ”vatsatautia” poteva hoitaja, eivätkä neuroottinen äiti tai tossun alla oleva isä ainakaan helpota asioita.

Parhaiden ystäviensä Depis-Eetun ja goottityttö Scarletin kanssa Veera kulkee läpi teini-iän  ihmissuhdesotkujen, kohti edessä häämöttävää koulumusikaalin ensi-iltaa.  Mutta kuinka tähän kaikkeen liittyy Vakava Kuola, Laiha-Kylli ja Aamupostin yleisönosastopalsta?

Ja ennenkaikkea; olisiko tavallinen elämä sittenkin ihan mukavaa?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

”Hanki Elämä!” on traagisen tavallinen komedia traagisen tavallisista nuorista, jonka on käsikirjoittanut Jenna Lindfors Joanna Nadinin ”Hanki elämä, Rachel Riley!”-kirjan pohjalta.

Näytelmän ovat ohjanneet Emma Pöllä ja Anni Ansala. Rooleissa nähdään Riihimäen Nuorisoteatterin Dionysos-ryhmä sekä muutama vieraileva tähti. Esityksen kesto on noin 1,5h.

Ensi-ilta lauantaina 16.4.2011 klo.19.00 Kino Sammossa, Suokatu 9, Riihimäki

Muut esitykset:

Ma 18.4. klo 19 / Ti 19.4. klo19 / Ke 20.4. klo 19 / Pe 22.4 klo 15 ja 19 / Ti 26.4 klo 19 / Ke 27.4. klo 19 / Pe 29.4. klo 19

VAROITUS! Ei sovellu alle 12-vuotiaille eikä naiiveille tyypeille – liian traaginen (ja tosi).