Tammi-helmikuu 2017

Riihimäen Nuorisoteatterin jäsentiedote tammi-helmikuu  2017

Joululomalta ollaan palattu ja kevättä kohti mennään kohisten!

Jäsenmaksut ja uudet tarrat jäsenkortteihin lähtevät postissa tällä viikolla! Toivoisimme että saisitte maksut mahdollisimman pian maksuun. Me kun olemme yleishyödyllinen yhdistys, emmekä tuota voittoa, niin kauden alku on meille aina rahallisesti tiukkaa aikaa! 

Tämä kevät on Nuorisoteatterin historian hurjin esitysten suhteen. Saamme nauttia yhteensä 14:sta ensi-illasta ennen kuin taas kesälomalle lompsahdetaan. Ohjelmisto on ollut jaossa joulukuusta lähtien ja nettisivuiltamme löytyy kaikkien esitysten tiedot.

Ensimmäisestä ensi-illasta saamme nauttia heti perjantaina 13.1. 2017 klo 18.30 kun KinoSammon lavan valtaa Mirtta Lumivuokon lopputyö Kaunotar ja Hirviö. Klassikkosadussa nähdään lavalla Legendaariset klassikot. Luvassa on varmasti visuaalinen pläjäys!

3.2. Teatteri Pohjalla nähdään Shakespearen Macbeth Idolit-ryhmän tulkitsemana. Ohjauksesta vastaa Jatta Harakkamäki ja Jukka Heiskanen.

Melkein heti perään saa ensi-iltansa 10.2. Mun ei pitäis kertoa sulle. Tämä on ensimmäinen esitys Majakalla, Kantinkoski-salissa, josta olemme syksyn aikana muovanneet toimivaa pikkunäyttämöä. Ohjauksesta vastaa Essi Rönnkvist eikä sitä suositella alle 13-vuotiaille.

Kauaa ei ehditä lepäilemään kun Kino Sammon lavan valtaa Miimikot-teatteriryhmän Miihkali ja koko valtakunta. Esityksen ohjaa Annukka Valo.

Jatta Harakkamäki jää äitiyslomalle ja hänen ryhmiään tulee sijaistamaan Jukka Heiskanen. Jukka on helsinkiläinen teatteritaiteen maisteri, teatteri-opettaja. Tervetuloa mukaan tiimiin!

Osa teistä jo varmasti tietääkin, että Nuorisoteatteri sai marraskuussa erittäin hienon tunnustuksen, kun meille myönnettiin Lapsen päivä-valtionpalkinto pitkäaikaisesta työskentelystä lastenkulttuurin kehittämisen parissa. Tämä oli mielle todella mukava yllätys! Tunnustukseen kuului myös rahallinen palkinto yhteensä             8 000€, ja tällä summalla toteutimme pitkäaikaisen haaveen: Nyt Kino Sammon katossa roikkuu kuusi liikkuvaa heitintä!

Myös Riihimäen Teatteri muisti meitä joululahjarahalla. He lahjoittivat meille joulutervehdysrahansa 750€, toimitusjohtaja Matti Arnkill kävi luovuttamassa rahat meille puurojuhlassa.

Puurojuhlassa jaettiin myös perinteiset Kantinkoski-stipendit. Tänä vuonna ne menivät seuraaville henkilöille:

Aaria Sitomaniemi, esityksestä Kalavale

Ricky Bethell, esityksestä Oravanpyörä

Jutta Taipale, esityksistä Ella ja Paterock sekä Kuka ammutti valot

Joonas Oksamo, esityksistä Peter Pan ja Ella ja Paterock

Aino Karlstedt, esityksestä Blå ( joka oli myös Ainon päättötyö)

ONNEA KAIKILLE ANSAITUISTA PALKINNOISTA!

Aktiiviryhmän seuraava palaveri on 23.1.klo 17.00. Kinolla. Kuka tahansa 10 v. tai vanhempi on tervetullut mukaan. Aktiiviryhmää pyörittää järjestäjämme Molli.

Ensi kesän kesäteatterin casting on tammikuun 28. päivä klo 12.00 Kino-Sammolla. Ensi kesänä EI tule musikaalia, joten laulutaitoa ei tarvita tällä kertaa. Varustaudu pienellä tekstinpätkällä, jonka voit esittää ohjaajalle ja työryhmälle. Ohjaajana toimii Laura Ikonen. Casting on yli 12 vuotiaille.

Nuorisoteatteri on mukana kulttuurilahja-toiminnassa. Koska pyrimme pitämään oppilaiden osallistumiskulut mahdollisimman alhaisina meillä ei ole olemassa taloudellista joustovaraa vuotuisen parinkymmenen vapaaoppilaan tukemiseen. Kulttuurilahjan avulla voimme tarjota mahdollisimman monelle vapaaoppilaalle oppilaspaikan: https://kulttuurilahja.fi/hanke/riihimaen-nuorisoteatterissa-tukea-vahavaraisten-lasten-luovuuteen/ Mikäli siis koet että taskusi pohjalla on muutama ylimääräinen ropo, niin olisimme todella kiitollisia osallistumisestasi.

Puvustajamme Saara pyörittää puvuston vuokraustoimintaa ja paikalle pääsee aina torstaisin klo 14-17.30. Muina aikoina Saaran tavoittaa numerosta 0443645409. Puvusto sijaitsee osoitteessa Hämeenkatu 44 alakerrassa.

Muistattehan ilmoittaa aina opettajille poissaoloista ja mikäli teidän osoitteenne, puhelinnumeronne tai s-postiosoitteenne muuttuu tänne toimistolle sanna@rnt.fi tai tuukka@rnt.fi

Muistattehan tarkistaa myös harjoituspaikkanne aina ennen treenejä nuorisoteatterin nettisivuilta www.rnt.fi kohdasta jäsenille. Samalla voitte ihailla meidän uusia nettisivujamme, jotka on tehnyt graafikkomme Eva Lindblom!

Voit myös seurata meitä sosiaalisessa mediassa: facebookissa ja instagramissa. Sinne tulee myös pikaisia tarjouksia, joten kannattaa seurata!

Seuraava jäsentiedote tulee maaliskuun aikana, joten energistä talvea kaikille!

Sanna  

rehtori 

p: 050 3554646