Tammi-helmikuu 2016

Riihimäen Nuorisoteatterin jäsentiedote                                                                  tammi-helmikuu  2016

Joululomat on vietetty ja kevätkausi on potkaistu hienosti käyntiin!

Tammikuun aloitti Essi Rönnkvistin ohjaama Suruaika, jonka ensi-ilta oli viime perjantaina 15.1. Vielä on muutama esitys jäljellä, joten kaikki vähän vanhemmat nuorisoteatterilaiset joukolla katsomaan. Lavalla nähdään Broadway-ryhmä.

Ensi viikon perjantaina 29.1. pärähtää Teatteri Pohjalla ensi-iltaan Koomikot-ryhmän Kalavale. Esitys yhdistelee villisti perinnetarinat saippuaoopperaan ja runonlaulannan nykyaikaisempiin säveliin. Kalavaleen ohjaa Jatta Harakkamäki.

Heti perään saadaan nauttia Annukka Valon ohjaama Oravanpyörästä, joka tulee ensi-iltaan Kino Sammossa 5.2. Esitys kertoo eri tavoin eksyksissä olevista ihmisistä, jotka tavoittelevat onneaan. Osaako oman elämänsä oravanpyörästä hypätä pois kun vauhti on liian kova?

7.2. on Lopen Valokeila-ryhmän Talvikki-esitys nähtävillä Metsästysmuseon samannimisessä tapahtumassa. Esityksen ohjaa Molli Rintanen ja hänet nähdään paikalla myös kauniina talven kuningattarena Talvikkina.

Ensi kesän kesäteatteri-esitys on Peter Pan! Esityksen ohjaa Laura Ikonen ja musiikista vastaa Tony Sikström. Avoin casting-tilaisuus kaikille nuorisoteatterilaisille järjestetään su 24.1. 2016 klo 12.00 Kino Sammolla. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua erikseen, tule paikalle ja valmistaudu laulamaan pätkä jostain kappaleesta ilman säestystä.

Yellow Film & TV Oy:n tuottamaan lastenelokuvaan  haetaan kahta 6-10-vuotiasta tyttöä päärooleihin, joka on tarkoitus kuvata touko-kesäkuussa 2016. Elokuvasäätiön rahoitus varmistuu vasta 20.2., mutta tiukan tuotantoaikataulun vuoksi aloitamme lasten roolituksen jo nyt. Ensimmäinen roolihahmoista on tyylitietoinen nokkela älykkö, joka on perusluonteeltaan ujo, mutta suuttuessaan kimpaantuu kunnolla. Toinen hahmoista on takkutukkainen, rasavilli luonnonlapsi, joka pelkää pimeää, mutta on valmis taistelemaan vaikka roistoja vastaan. Lapsinäyttelijöiltä vaaditaan siis molemmissa rooleissa ennen kaikkea muuntautumiskykyä eri tunnetiloihin. Aiempaa esiintymiskokemusta ei vaadita, mutta jos sellaista on, kannattaa siitä mainita. Mikäli olette kiinnostuneita projektista, pyydän tutustumaan huolella seuraaviin ohjeisiin ja lähettämään minulle sähköpostitse: 3 kpl ALLE 1 MIN. pituista videota lapsestasi. Videot tulisivat olla seuraavanlaisia:1) ESITTELY: Lapsi kertoo omin sanoin kameralle, kuka on ja miksi olisi omasta mielestään hyvä näyttelijä elokuvassa. Esittelyn voi miettiä ja harjoitella etukäteen tai kokeilla improvisoiden. Tehkää tehtävästä leikinomainen harjoitus, ottakaa useampi video ja valitkaa yhdessä paras otos. 2) LAULU: Lapsi esittää kameralle esim. koulussa tai päiväkodissa oppimansa laulun. Myös joululaulut sallittu. :) Esityksessä tärkeintä ei ole klassisen kirkas sävelkorva, vaan asenne ja tulkinta! Myös aiemmin (noin vuoden sisällä) kuvatut rallattelut käyvät. Jos laulaminen ei kerta kaikkiaan innosta, niin sitten käy myös runo tai vitsi.3) TEMPPU: Temppuvideolla voi esittää jonkun erityistaidon, esim. kärrynpyörän, tanssia täysiä mielimusiikkinsa tahdissa tai esiintyä mielikuvitushahmoksi pukeutuneena. Tämäkin video voi olla aiemmin kuvattu, max. vuoden vanha otos esim. kesälomatouhuista, spontaanista pelleilykohtauksesta tai ote koulun/harrastuksen esityksestä. Videot voi kuvata kännykkäkameralla, eikä teknisellä laadulla ole väliä. Videot lähetetään yksi kerrallaan tähän sähköpostiosoitteeseen ja otsikoidaan jokainen viesti videon aiheen mukaan:

1) ESITTELY (lapsen nimi)

2) LAULU (lapsen nimi)

3) TEMPPU (lapsen nimi)

Autan tarvittaessa, mikäli teknisiä ongelmia ilmenee. Ensimmäisen sähköpostin (esittelyvideo) yhteyteen merkitse lapsestasi seuraavat tiedot:

- lapsen koko nimi

- osoite

- syntymäaika

- pituus

- luonne muutamalla sanalla kuvaillen

- kiinnostuksen kohteet ja mahdolliset harrastukset

- koulumenestys (lapsen ei tarvitse olla luokkansa priimus, mutta toukokuun kuvausaikataulut tulevat jonkin verran rasittamaan koulunkäyntiä)

- mahdolliset lisätiedot

(sairaudet, lääkitys, voimakkaat allergiat, tiedossa olevat aikatauluesteet touko-kesäkuussa tai koekuvauspäivinä 1.-2.2.)

- lapsen huoltajien nimet (mikäli yhteishuoltajuus)

- lapsen huoltajien puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet

Otamme videoita vastaan ensi viikon keskiviikkoon 27.1. saakka, jonka jälkeen valitsemme koekuvauksiin noin 10 tyttöä. Koekuvaukset järjestetään 1. ja 2. helmikuuta Helsingissä Yellow Film & TV:n tiloissa.

Iloisin terveisin,

Satu Alhojärvi, tuotantokoordinaattori, 2. apulaisohjaaja, satu.alhojarvi@gmail.com, p. 050 5379 143

 

Hiihtoloma on viikolla 8, jolloin ei siis ole harjoituksia, vaan kaikki ovat hiihtämässä!

Klassikkoelokuvien seuraavat esitykset ovat: su 21.2.klo 15.00 West Side Story ja su 20.3. klo 15.00 Hair. Esityksiin on vapaa pääsy kaikilta.

Rehtorin päivystysaikoja on jälleen tarjolla. Seuraavat päivystykset ti 20.1. klo 13-16, to 28.1. klo 14-16.00, ke 3.2. klo 14-16.00, to 11.2. klo 12-16.00, to 18.2. klo 14-17.00, to 25.2. klo 14-16.30, to 3.3. klo 13-16.30. Näinä aikoina minut tavoittaa varmasti toimistolta ja voi tulla juttelemaan mistä tahansa asiasta. Minut saa kiinni myös puhelimitse p: 0503554646 tai sähköpostilla sanna@rnt.fi 

Aktiiviryhmään voi osallistua kaikki 10 v. täyttäneet nuorisoteatterilaiset ja se kokoontuu jälleen 2.2. tiistaina klo 17.00 Kino Sammon alakerrassa. Aktiiviryhmässä pääset mukaan järjestämään talon tapahtumia! Tervetuloa kaikki uudet ja vanhat aktiivit! Mikäli et pääse tapaamiseen mutta tahdot aktiiviryhmään, ilmoitathan siitä Mollille p: 0505438990.

Mikäli olet kiinnostunut lipunmyyntitehtävistä ja olet yli 14 vuotias, olethan yhteydessä Molliin p: 0505438990. Samoin jos sinua kiinnostaa olla mukana toimimassa esitysten työryhmissä, puvustuksessa, lavastuksessa, tekniikassa tai osaat tehdä julisteita,  ole myös yhteydessä Molliin. Kaikille kiinnostuneille löytyy varmasti mielekästä tekemistä. Haussa keväälle on etenkin tekniikan ajajia! Aikaisempaa kokemusta ei tarvita mutta teknikon tulee olla yli 13 vuotias.

Muistattehan ilmoittaa aina opettajille poissaoloista ja mikäli teidän osoitteenne, puhelinnumeronne tai s-postiosoitteenne muuttuu tänne toimistolle sanna@rnt.fi tai tuukka@rnt.fi

Muistattehan tarkistaa myös harjoituspaikkanne aina ennen treenejä nuorisoteatterin nettisivuilta www.rnt.fi kohdasta jäsenille.

Voit myös seurata meitä sosiaalisessa mediassa: facebookissa ja instagramissa. Sinne tulee myös pikaisia tarjouksia, joten kannattaa seurata!

Nuorisoteatterin jäsenrekisterissä on myös osalla jäsenistä vanhoja puhelinnumeroita. Mikäli numerosi muuttuu, muistathan ilmoittaa siitä meille. Muuten emme saa teitä kiinni tarvittaessa.

Seuraava jäsentiedote tulee maaliskuussa, joten mukavaa alkanutta vuotta kaikille!

Sanna   rehtori  p: 050 3554646