24.2.2017

Hiihtolomalla

Riihimäen Nuorisoteatteri on talvilomalla ja harjoitustilat ovat hiljaisia, ainakin tämän hetken. Toimistollakin on rauha maassa, joten on hetki aikaa hengähtää ja kirjoittaa teille.

Graafikkomme Eva Lindblom ehdotti, että alkaisin kirjoittaa blogia Nuorisoteatterin arjesta, joten tässä sitä ollaan. Ensimmäinen blogi ikinä. Jännittävää ja samalla kivaa. Meillä tapahtuu niin paljon arjessa, että hiihtoloma tuntuukin sopivan rauhalliselta ajalta aloitukselle.

Toimiston seinällä näkyy pieni osa vilkkaasta esityshistoriasta!
Inspiraatiolause tietokoneen yläpuolella!

Tänään ovat työn alla olleet mm. tulevat Lastenvaalit, joita teemme innokkaasti yhdessä kahden muun TPO oppilaitoksen, musiikkiopiston ja taidekoulun kanssa. Kysyimme kaikilta opiskelijoiltamme (yhteensä yli 1200 lasta ja nuorta) minkälaisessa Riihimäessä he haluaisivat asua. Vastaukset ovat olleet viisaita, avarakatseisia ja hauskojakin. Riihimäellä pidetään tärkeänä uimalaa, nuorisoteatteria, puistoja ja muita vapaa-ajanviettopaikkoja. Lapset arvostavat luontoa ja esittivät tiukkojakin kysymyksiä päättäjille siitä, kuinka roskaaminen saadaan kuriin ja kuinka kiusaaminen saataisiin loppumaan kouluissa. Näistä ajatuksista pääsemme ensimmäisen kerran julkisesti nauttimaan, kun järjestämme Lastenvaalipaneelin Kino Sammossa 28.3.klo18.00. Paikalla on ehdokkaita ja meidän tiukat juontajat, sekä tietysti tilaisuuden suojelija, kaupunginjohtaja Sami Sulkko.

Majakan harjoitustilan tyhjä käytävä

Sain myös odotettua postia kaupungin lakimieheltä, ja saamme näillä näkymin laittaa yhden vaalihuoneiston aulaan oman lastenvaalit äänestyspisteen. Äänestyspisteen lopputuloksesta syntyy taidekoulun organisoima kuvataideteos, joka laitetaan näytille johonkin yleiseen tilaan. Tarkoitus on tuoda julki lasten ajatuksia tulevaisuuden Riihimäestä laajemminkin ja saattaa ne myös tulevien päättäjien tietoisuuteen syksyn 2017 aikana. Olen erityisen innostunut tästä projektista, kun pääsemme yhdistämään TPO-oppilaitosten voimat yhteisen ja tärkeän asian äärelle.

Kino Sampo alkuperäisessä asussaan 1917!

Olen myös pohtinut ensi syksyä, kun rakas teatterimme Kino Sampo täyttää 100 vuotta. Kino Sampo on saman ikäinen kuin Suomi, joten meillä on kaksi hyvää syytä juhlaan. Järjestämme Kino Sammon juhlaviikot marras-joulukuun vaihteessa ja ohjelman suunnittelu on jo pitkällä. Minä olen saanut kasvaa tässä talovanhuksessa vuodesta 1993 lähtien ja on vaikea kuvailla suhdetta tuohon rakkaaseen ”toiseen kotiin” muuten kuin ylisanoilla. Tiedän myös, etten ole ainoa, jolle talo aiheuttaa yhtä lämpimiä tunteita. Kautta sen historian ihmiset ovat puolustaneet ja rakastaneet taloa erityisen paljon.

Nalle Puh esitys 90-luvun alusta

Työntekijämme ovat siivonneet Kino Sammon varastoja toissa viikolla alkaneen wc-remontin tieltä ja mitä aarteita sieltä onkaan paljastunut! Paljon valokuvia ja lehtileikkeitä, joiden innoittamana loinkin RNT:n Facebook sivulle kansion Kino Sampo 100v. Lisäilemme vuoden aikana sinne kuvia ja lehtileikkeitä, joten kannattaa seurata sivua. Tänään kuulin myös, että remonttimiehet olivat purkaneet palan sisäkatosta ja purun seasta oli löytynyt TODELLA vanhoja julisteita Kino Sammon alkuajoilta. En malta odottaa, että huomenna pääsen katsomaan niitä aarteita. Lisään viimeistään ensi viikolla julistekuvat Facebookiin, niin pääsette tekin niitä ihastelemaan!

 

Voikaa hyvin ja nähdään Kinolla!

Sanna

rehtori

 

Mitä mietit?

Ei yhtään keskustelua käynnissä.