Riihimäen Nuorisoteatterin jäsentiedote - toukokuu 2018

22.5.2018


Riihimäen Nuorisoteatterin jäsentiedote - toukokuu 2018

Kevätfestarit olivat viime viikolla ja näin käynnistyi Nuorisoteatterin kesälomakausi!

Harjoitukset jatkuvat jälleen viikolla 34, eli ma 20.8.18. Huomioithan, että tästä ei tule erillistä ilmoitusta! Kannattaa siis jo nyt laittaa päivä kalenteriin.

Ryhmäsi jatkuu samana,mikäli siitä ei ole erikseen ilmoitettu. Ryhmien harjoitusajat on pääasiallisesti pyritty pitämään samoina, voit tarkistaa oman harjoitusaikasi www.rnt.fi/jasenille.

Pääsykokeet uusille hakijoille järjestetään viikolla 32. Tarkempi aikataulu löytyy osoitteesta www.rnt.fi/mukaan-toimintaan

Kun sinut on kerran valittu nuorisoteatterilaiseksi, ei sinun tarvitse enää uudestaan käydä valintakokeissa. Jäsenyytesi jatkuu automaattisesti siihen saakka, kunnes valmistut tai jos päätät itse jossain vaiheessa opinnot. 

Kesäkuun 30.päivä tulee ensi-iltaan RNT:n tämän vuoden kesäteatterisatsaus Risto Räppääjä ja Pakastaja-Elvi. Esitykset jatkuvat poikkeuksellisesti elokuun puoleen väliin saakka, joten sinulla on monta mahdollisuutta päästä esitys katsomaan. Muistathan, että pääset RNT:n jäsenkortilla ilmaiseksi esityksiin! Riston ohjauksesta vastaa Maria Oiva, musiikista Tony Sikström ja koreografioista Nelli Ojapalo. Taustatiimissä ja lavalla nähdään paljon entisiä ja nykyisiä nuorisoteatterilaisia. Riston näyttelijöitä on myös mahdollisuus bongata Erämessuilta kesäkuun alussa. Mikäli olet yli 13-vuotias ja haluaisit osaksi kesäteatterin kiskatiimiä, laitathan viestiä Evalle, p. 0505188015.

Syksyn ohjelmisto lähtee tällä viikolla painoon, joten viikon sisään voit lukea koko ohjelmakattauksen nettisivuiltamme. Syksyn aloittaa K-18 ryhmän Avioliittosimulaattori, joka sai ensi-iltansa jo keväällä, mutta se on mahdollista nähdä syksyllä vielä kolme kertaa. 

Syyskuun lopussa lavan valtaa Kehitysvammaisten nuorten ryhmä Titi-Nallet omalla versiollaan Shakespearen Romeosta ja Juliasta.

Lokakuun 13. tärähtää Kino Sammon lavalle suursatsaus, Broadway-musikaali Rent. Lavalla nähdään Nuorisoteatterin entisiä ja nykyisiä oppilaita ja esityksen ohjaa Sanna Saarela. Musiikista vastaa Tony Sikström ja koreografioista Nelli Ojapalo. 

Syksyyn mahtuu myös useampi jouluesitys, Improjamit, Halloweeniksi kauhutarina ja vaikka mitä muuta. Nuorisoteatteri sai myös pienen apurahan hoivakodissa toteutettavaa esitystä varten, joten ensi syksyn aikana nähdään myös Inkilänhovissa RNT:n esitys jossa näyttelee sekä nuorisoteatterilaisia että Inkilänhovin asukkaita.

Syksyn kaikki esitykset aikatauluineen löytyvät osoitteesta www.rnt.fi/ohjelmisto/.

Nuorisoteatterinuusi opetussuunnitelmaon loppusuoralla ja se menee elokuun valtuustoon hyväksyttäväksi. Uusi OPS otetaan käyttöön heti syksyllä, mutta huomioon otetaan siirtymävaiheessa tapahtuvat päällekkäisyydet. Suurin muutos on se, että perusopinnot ja syventävät opinnot termeinä poistuvat käytöstä ja jatkossa puhutaan vain opinnoista. Myös sisältöön tulee muutama muutos ja osa opetuskokonaisuuksista vaihtaa paikkaa tai muuttaa radikaalistikin sisältöä. Erityisesti vanhat syventävät opinnot muuttavat muotoaan. Pidämme syksyn aikana tiedotustilaisuuden sekä oppilaille että huoltajille uudesta OPSista ja sen sisällöstä.

Ensi syksynä alkaa RNT toiminta myös Hausjärvellä. Tarkoitus on aloittaa ryhmät sekä Oitissa, Ryttylässä että Hikiällä. Ryhmät eivät ole osa taiteen perusopetusta, vaan ns. kerhotoimintaa. Hausjärven pääsykokeista tulee lisää tietoa mahdollisimman pian nettisivuillemme.

Ensi syksynä alkaa myös Riihimäen lukionkanssa pitkään suunniteltu yhteistyö. Nuorisoteatteri toteuttaa 3 lukion ilmaisutaidon kurssia sekä RNT:n tiloissa, että lukion tiloissa ja loput 7 kurssia on mahdollisuus hyväksilukea/suorittaa RNT:n opinnoissa. Syksystä lähtien voit siis suorittaa nuorisoteatterilaisena yhteensä 10 ilmaisutaidon kurssia lukiossa.

Maaliskuussa Nuorisoteatterilla aloitti pitkään haaveissa ollut Mun Maailma-teatterityöpaja, joka on kuntouttavaa työtoimintaa. MM-ryhmäläiset tekevät töitä nuorisoteatterissa ja opiskelevat itseilmaisua ja itsetuntemusta ohjaajansa Jatta Harakkamäen johdolla. Ensimmäinen ryhmä toimii heinäkuun loppuun asti ja seuraava aloittaa elokuun puolesta välistä ja jatkaa joululle. Toiminnan rahoitusta on tällä hetkellä vuoden loppuun saakka.

Suurin osa nuorisoteatterin opettajista jatkaa ensi vuonna. Viivi Saarela siirtyy muihin tehtäviin ja hänen tilalleen tulee Aino Unkila. Tervetuloa joukkoon Aino! Toinen järjestäjistämme Laura Valkonen valmistui RNT:ltä oppisopimuskoulutuksella järjestäjäksi toukokuussa. Näin myös Lauran työsopimus päättyy ja toivotamme Lauralle onnea ja menestystä jatkoon!

RNT:n tuotemyynnistä on vielä mahdollisuus tilata. Kaikki myyntituotteet ovat laadukkaita ja kestäviä. Lisätietoa ja tilaukset: www.rnt.fi/tuotemyynti/


MUISTATHAN NÄMÄ?

Jos teidän osoitteenne, puhelinnumeronne tai s-postiosoitteenne muuttuvat,ilmoitattehan siitä tänne toimistolle eva@rnt.fi 

Nuorisoteatterin toimisto on kesätauolla, tarkista aukioloajat nettisivuiltamme. Toimisto sijaitsee Majakan 3. kerroksessa. 

Voit myös seurata meitä sosiaalisessa mediassa: Facebookissa, Instagramissaja Snapchatissa. Sinne tulee myös pikaisia tarjouksia, joten kannattaa seurata!

Puhelinnumeroita:

Sanna, rehtori: 0503554646

Molli, järjestäjä: 0505438990

Eva, tuottaja: 0505188015

Lipputiedustelut: 0503007116

Lipunmyyntijärjestelmämme vaihtuu, jatkossa liput löytyvät osoitteesta www.netticket.fi/rnt


Seuraava jäsentiedote tulee elokuussa, joten mukavaa ja aurinkoista kesää kaikille!

Sanna  

Liitteet